fűszerek
fűszerkeverékek
gyógyító fűszerek
blog

Petrezselyem

A Petrezselymet már a görögök és a rómaiak is termesztették, de a Földközi-tenger partjain ma is vadon él. Karógyökere, és magas C-vitamin tartalmú illatos levele kedvelt zöldség, fűszer, és ételízesítő. Sűrű, mohafodrozatú fajtája a “levélpetrezselyem”. A levél kitűnő ízű, erős aromájú.

Leggyakoribb felhasználása

Nagyon alkalmas szendvicsek és hidegtálak díszítésére, levesek, húsok, pecsenyék, saláták fűszerezésére.

Jellemzők

Fűszer típusa

- gyökérfűszer vagy kéregfűszer
- levélfűszer

Cuisine

- magyar
- francia
- mediterrán

Biológiai jellemzők

- lágyszárú
- ernyősvirágzatúak

Latin neve

Petroselinum crispum

Származás

Földközi-tenger